Opera Poze Personalitati Forum Contact
Stiri Opera Nationala
Articole OperaNationala.ro Articole OperaNationala.ro
Opera Nationala Bucuresti Opera Nationala Bucuresti
Opera Română Craiova Opera Română Craiova
Opera din Brasov Opera din Brasov
Opera Nationala Română Cluj-Napoca Opera Nationala Română Cluj-Napoca
Opera Nationala Română Iasi Opera Nationala Română Iasi
Opera Nationala Română Timisoara Opera Nationala Română Timisoara
Teatrul National de Opera si Balet Constanta Teatrul National de Opera si Balet Constanta
Teatrul Muzical "Nae Leonard" Galati Teatrul Muzical "Nae Leonard" Galati
Teatrul National de Opera si Balet Chisinau Teatrul National de Opera si Balet Chisinau
Teatrul de Balet Sibiu Teatrul de Balet Sibiu
Teatrul National de Opereta Bucuresti Teatrul National de Opereta Bucuresti
Opera Comică pentru Copii Bucuresti Opera Comică pentru Copii Bucuresti
Opera Maghiara din Cluj-Napoca Opera Maghiara din Cluj-Napoca
Opera Vox Opera Vox
Grand Cinema Digiplex Baneasa Bucuresti Grand Cinema Digiplex Baneasa Bucuresti
Festivalul Opera Nights - Hunedoara, Deva Festivalul Opera Nights - Hunedoara, Deva
Artisti români Artisti români
Articole opere din străinătate Articole opere din străinătate
Interviuri Interviuri
Alte articole Alte articole
Stiri opera Stiri opera
Stiri balet Stiri balet
Stiri muzică simfonică Stiri muzică simfonică
Stiri concerte Stiri concerte
Stiri culturale Stiri culturale
Stiri opere din strainatate Stiri opere din strainatate

Prezentari opere Romania
Opera Nationala Bucuresti
Teatrul Liric "Elena Teodorini" Craiova
Opera din Brasov
Opera Nationala Romana Cluj-Napoca
Opera Nationala Romana Iasi
Opera Nationala Romana Timisoara
Teatrul National de Opera si Balet Constanta
Teatrul Muzical "Nae Leonard" Galati
Teatrul National de Opera si Balet Chisinau
Teatrul de Opereta Bucuresti
Opera Comica pentru Copii Bucuresti

Stiri alte categorii
Articole OperaNationala.ro Articole OperaNationala.ro
OperaRail 2013
ChinaRail 2015
OperaRail 2012
OperaRail 2015
OperaRail 2014
OperaRail 2018
OperaRail 2017
OperaRail 2016
RomaniaRail 2015
Artisti români Artisti români
Teodor Ilincai
Leontina Văduva
Alina Cojocaru
Ludovic Spiess
Felicia Filip
Elena Mosuc
Angela Gheorghiu
Articole opere din străinătate Articole opere din străinătate
Teatro Alla Scala Milano
London Royal Opera House
Stockholm Opera Regala
Munchen Bayerische StaatsOper
Festivalul Puccini
Ruse Opera
Oslo Operaen
Opera din Budapesta
Viena VolksOper
Viena StaatsOper
Arena din Verona
Stiri opere din strainatate Stiri opere din strainatate
Sofia Opera House

Personalitati muzica
Orase
Orase Romania nasteri
Orase Romania decese
Orase (toate) nasteri
Orase (toate) decese
Judete
Judete nasteri
Judete decese
Zone
Zone Romania nasteri
Zone Romania decese
Zone (toate) nasteri
Zone (toate) decese
Tari
Tari nasteri
Tari decese
Diverse
Continente
Zodii
Inaintea Erei Noastre

Detalii stire 2472

Opera Brașov - „Traviata”, 17 iunie 2017

[ Din categoria Opera din Brasov ]
[ : 2017-06-12 ]
[ Din localitatea Brasov ]
[ Tara România ]

Opera Brașov - „Traviata”, 17 iunie 2017

 2472 Sâmbătă, 17 iunie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la spectacolul extraordinar cu celebra operă „Traviata” de Giuseppe Verdi, pe un libret în limba italiană scris de Francesco Maria Piave, având la bază romanul autobiografic „Dama cu camelii”, publicat în 1848, de Alexandre Dumas-fiul. „Traviata” descrie scurta, dar agitata viață, precum și moartea tragică a unei celebre curtezane din înalta societate a secolului al XIX-lea din Paris. Povestea Violettei Valery impresionează de peste un secol şi jumătate, datorită ideii nobile pe care o transmite: sacrificiul de sine. Compozitorul Giuseppe Verdi şi libretistul Francesco Maria Piave au creat un personaj pe cât de fragil, pe atât de puternic, într-un context muzical pur romantic. Violetta Valery devine victima societăţii în care trăieşte, acceptând, din dragoste pentru Alfredo Germont, un sacrificiu care îi va grăbi sfârşitul. Muzica verdiană transmite în egală măsură pasiune, frumuseţe, dramatism, eleganţă și o umanitate profundă. Paginile muzicale conțin adevărate portrete psihologice ale personajelor și sentimentele lor. În spatele expunerii luxului și plăcerilor frivole, se ascunde cruzimea puternică a unei societăți în care totul poate fi cumpărat și vândut. În acest context, Violetta apare ca o eroină clasică, al cărei sacrificiu transcende dragostea și moartea, în fapt, cele două teme în jurul cărora se desfășoară opera.

Din distribuția spectacolului de sâmbătă seara, fac parte artiști de renume ai scenelor lirice românești și internaționale; vom începe enumerarea cu soprana Aurelia Florian, care din luna mai a acestui an, cu mândrie și mare onoare, anunțăm că este solista Operei Brașov! Senzaţie a ultimilor ani în arta interpretativă, Aurelia Florian a strălucit deopotrivă în repertoriul puccinian, ca solistă a renumitului „Triptic” (Il Tabarro, Suor Angelica, Gianni Schicchi - în Anul Internaţional Puccini), în „Flautul fermecat” de W.A. Mozart, dar şi în belcanto. Interpretează rolul Mimi din „Boema” de G. Puccini la New National Theatre Tokyo și Marguerite din „Faust” de Ch. Gounod la Israeli Opera Din Tel Aviv. Tot la Opera din Tel Aviv a fost distribuită, alături de Angela Gheorghiu, în rolul Magda din premiera „La Rondine” de G. Puccini. În toamna acestui an, Aurelia Florian o va interpreta pe Violetta Valery, rolul pentru care este atât de îndrăgită în întreaga lume, la Opera din San Francisco (SUA).

Rolul tânărului îndrăgostit din „Traviata”, Alfredo Germont, va fi interpretat de tenorul Alin Stoica (solist la Opera Națională București). Cu un început de carieră impresionant, Alin Stoica a cântat, la finele lui 2016, în Gala Aniversară, cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la

înființarea Operei Naționale București, alături de nume sonore ale scenei lirice, dintre care o amintim pe soprana Anita Hartig. Îl interpretează pe Turiddu din „Cavalleria Rusticana” de P. Mascagni, rol ce l-a purtat la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați, dar și la Teatro Pergolesi. Este invitat să cânte la Bregenzer Festspiele (Austria) și la Festspiele Immling (Germania). Este invitat la Opera Națională Română Iași pentru rolul Don José din opera „Carmen” de G. Bizet. Alin Stoica a mai interpretat rolul Alfredo și în luna aprilie a acestui an, pe scena Operei Naționale București, alături de soprana Diana Gheorghe și baritonul Ștefan Ignat – un alt invitat, cu care publicul s-a obișnuit la Opera Brașov.

Între ultimele succese repurtate de baritonul Șerban Vasile, cel care îl va interpreta sâmbătă seara pe Giorgio Germont, îl amintim pe cel obținut la Metropolitan Opera din New York, în spectacolul cu opera „Falstaff” de G. Verdi, dirijat de celebrul James Levine, în care artistul a abordat rolul lui Ford. În luna martie a acestui an, debutează în rolul Valentin din „Faust” de Ch. Gounod la Israeli Opera din Tel Aviv, după ce în ianuarie a interpretat același rol la Florența. Şerban Vasile desfăşoară o frumoasă activitate artistică şi abordează roluri de referinţă precum: Dandini în „Cenuşăreasa” de G. Rossini, Figaro în „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Figaro în „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, Nabucco în „Nabucco” de G. Verdi, Evgheni Oneghin în „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikoski, Brânzovenescu în „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu și Ștefan Neagrău, Morales în „Carmen” de G. Bizet, Theseus în „Oedipe” de G. Enescu, Belcore în „Elixirul dragostei” de G. Donizetti, Marcello în „La Bohčme” de G. Puccini, Enrico în „Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti.

Așadar, sâmbătă seara, în „Traviata”, ne vom bucura de o distribuție de cinci stele, care va fi completată de prezența la pupitrul dirijoral a maestrului Giuseppe Carannante (Italia), ce va asigura conducerea muzicală a acestui spectacol extraordinar.

Distribuția completă este următoarea: Aurelia Florian - Violetta Valery, Alin Stoica (Opera Națională București) – Alfredo Germont, Șerban Vasile – Giorgio Germont, Gabriela Hazarian – Flora Bervoix, Sonia Hazarian – Annina, Claudiu Bugnar – Gastone, Alexandru Aghenie – Baronul Douphol, Paul Tomescu – Marchizul d`Obigny, Dan Popescu – Dr. Grenvil, Dan Ionescu - Majordomul, Irinel Felea – Grădinarul. Soliști balet: Anca Branea, Alexandru Fotescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Giuseppe Carannante (Italia), iar regia artistică este semnată de Dimitrie Tabacaru. Scenografia și costumele: Rodica Garștea. Coregrafia: Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga. Își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

Preț bilete: 40 lei; 30 lei (Pentru acest spectacol mai sunt foarte puține bilete disponibile! )

Nota actuala: 9 (din 1 note acordate) - Acorda o nota!

Numar afisari: 82Alte titluri din aceeasi categorie

24-06: Stagiunea estivală, iulie 2018
Joi, 5 iulie 2018, ora 19.00, Piața Sfatului
FASCINAȚIA OPEREI
* Spectacol extraordinar -
Dirijor: Mircea Holiartoc
Prezintă: Lorand Cristian
Soliștii, Orchestra și Corul Operei Brașov< ... [ continuare ]
Din categoria Opera din Brasov

04-06: „Boema”, a doua capodoperă pucciniană în această lună, la Opera Brașov
Sâmbătă, 9 iunie 2018, la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, Luna Puccini (prin care aniversăm 160 de ani de la nașterea compozitorului) continuă la Opera Brașov cu o altă îndrăgită capodoperă: „B ... [ continuare ]
Din categoria Opera din Brasov

28-05: „Tosca” deschide Luna Puccini la Opera Brașov!
Sâmbătă, 2 iunie 2018, la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vă invităm la un spectacol grandios - opera „Tosca” de Giacomo Puccini. Libretul operei a fost creat de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după drama La Tos ... [ continuare ]
Din categoria Opera din Brasov

22-05: Înlocuire solistă în Cavalleria Rusticana
Din cauza îmbolnăvirii sopranei Ioana Mărgărit, rolul Santuzza din spectacolul cu opera „Cavalleria Rusticana” de P. Mascagni de duminică, 27 mai 2018, de la ora 18.30, din Sala Operei Brașov va fi interpretat de mezzosoprana ... [ continuare ]
Din categoria Opera din Brasov

21-05: Program de spectacole - Iunie 2018
Sâmbătă, 2 iunie 2018, ora 18.30, Sala Operei
TOSCA – Operă de G. Puccini
Cu: Cristina Radu (debut), Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași), Lucian Petrean (Cluj-Napoca), Alexandru Aghenie, Lor ... [ continuare ]
Din categoria Opera din Brasov

In constructie
Româna English Italiana Deutsch Français Espańol
Optiuni
Articole recomandate
Grup stiri opera
Autori articole
Traducatori
Linkuri opera
Linkuri utile
Program lunar
Harta opere Romania
Orase stiri opera
Harti website
Website-ul in Europa
Website-ul in Asia
Website-ul in Romania
Website-ul si Angela Gheorghiu
Website-ul si Elena Mosuc
Website-ul si Teodor Ilincai
Imagini opere
Wallpapere opere
Opere din lume
Opere din Europa de Est
Opere din Europa de Vest
Opere din Europa de Nord
Opere din Africa
Opere din Asia
Opere din Australia
Opere din America de Nord
Opere din America de Sud
Atentie!
Terenuri
Meditatii Cazare Avatare Jocuri Bancuri Sondaje Cursuri Craiova Dictionar Creare site

Website despre teatrele de opera si opereta din Romania si Europa

© Opera Nationala 2010 - Prezent

Dictionar   Meditatii   Creare site